Όλα τα καυτά τεχνολογικά νέα γρήγορα, κατανοητά και συνοπτικά!

Δείτε όλα τα τεχνολογικά νέα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί! Γρήγορα, κατανοητά, ενδιαφέροντα, ώστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει στο internet!

Gigabyte: Δέκα motherboards με υποστήριξη του USB 3.0


Στη διεύθυνση usb3motherboards.com η Gigabyte προσφέρει πληροφορίες για το USB 3.0. Και εκτός από μια λίστα με τα συμβατά motherboards, o κατασκευαστής δίνει στοιχεία και για συσκευές USB 3.0. Προς το παρόν δέκα motherboards του Ταϊβανέζου κατασκευαστή είναι εξοπλισμένα με το USB 3.0. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα εγκατάστασης μια κάρτα PCI Express, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να αποκτήσει τα καλούδια του νέου USB.

Mε την παρουσίαση στις αρχές Ιανουαρίου των αναμενόμενων chipset της Intel H57, H55 και Q57, η Gigabyte σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά και άλλα USB 3.0 motherboards. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση η Gigabyte θα χρησιμοποιήσει ένα πρόσθετο chip, καθώς ακόμα και τα νέα chipset της Intel δεν προσφέρουν γηγενή υποστήριξη του USB 3.0.

Αλλά και τα chipsets για τα AMD motherboards δεν υποστηρίζουν το USB 3.0. Συνεπώς και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ένα πρόσθετο chip.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τελικές συσκευές που να διαθέτουν USB 3.0. Aυτό, ωστόσο, θα αλλάξει σύντομα. H Buffalo, για παράδειγμα, θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά το πρώτο USB 3.0 εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η Super Talent έχει ανακοινώσει ένα USB stick με το νέο στάνταρ σύνδεσης. Η Gigabyte αναφέρει και άλλες συσκευές χωρίς, ωστόσο, να κάνει λόγο για τη ημερομηνία διαθεσιμότητας τους.

Σε σχέση με το USB 2.0, η έκδοση 3.0 αυξάνει τη μέση ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τα 60 MB/s στα έως 600MB/s.

[πηγή]