Όλα τα καυτά τεχνολογικά νέα γρήγορα, κατανοητά και συνοπτικά!

Δείτε όλα τα τεχνολογικά νέα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί! Γρήγορα, κατανοητά, ενδιαφέροντα, ώστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει στο internet!

Free Panda Cloud antivirus, τί είναι?

Tη νέα γενιά λύσεων προστασίας Cloud Protection παρουσίασε η Panda Security σε ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας. Για τα οφέλη της νέας τεχνολογίας μίλησε ο CEO της Panda Security International, o κ. Juan Santana.

Ο κ. Santana ξεκίνησε τη ομιλία του αναφερόμενος στο ιστορικό της εταιρείας του (ιδρύθηκε το 1990) και στη θέση της σήμερα στην αγορά (απασχολεί 800 υπαλλήλους, έχει γραφεία σε 56 χώρες και πουλά τα προϊόντα της σε πάνω από 195). Για την Panda Security τόσο το κομμάτι των τελικών

χρηστών (consumers) όσο και των εταιρειών έχει μεγάλη σημασία. Αυτό φαίνεται άλλωστε από το ποσοστά που κατέχει το καθένα στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, τα οποία είναι απολύτως μοιρασμένα. Σύμφωνα με το Santana, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της εταιρείας του είναι η φιλοσοφία της να είναι πάντα κοντά στους πελάτες της. Αλλά και ανάπτυξη δικών της καινοτομικών τεχνολογιών, κάτι που δεν συμβαίνει με τις McAfee και Symantec που προτιμούν να αγοράσουν τεχνολογικές λύσεις από τους άλλους, βοήθησε την Panda ώστε να κατέχει σήμερα μια σημαντική θέση στην αγορά των προϊόντων ασφαλείας.

Ο Santana αναφέρθηκε, επίσης, σε τέσσερις χρονολογίες ορόσημο για την πορεία της εταιρείας του: το 1998, όταν ήταν και η πρώτη που καθιέρωσε τα καθημερινά updates των signatures, το 2004 όταν εισήγαγε την έννοια της υβριδικής ανάλυσης (Tru Prevent), το 2007 με την παρουσίαση της τεχνολογίας Collective Intelligence και το 2009, όταν και υλοποίησε τα Panda Cloud Antivirus (για τους τελικούς χρήστες) και το Panda Cloud Protector (για τις εταιρείες).

Προϊόντα τα οποία αναπτύχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη την εκρηκτική ανάπτυξη του malware τα τελευταία χρόνια, κάτι που έκανε επιτακτική την εύρεση πιο αποτελεσματικών λύσεων. Η φιλοσοφία των νέων προϊόντων Cloud συνοψίζεται στα εξής κεντρικά σημεία: μέγιστη προστασία, όσο γίνεται πιο απλό περιβάλλον χρήσης και ελάχιστη κατανάλωση πόρων.

Στο σημείο αυτό ο κ. Santana έδειξε ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονταν το πώς κάποιοι δαιμόνιοι hackers απέκτησαν τον έλεγχο ηλεκτροφωτισμού ενός κτιρίου παίζοντας Space Invanders στους τοίχους του, θέλοντας να δείξει την αστεία πλευρά μιας επίθεσης hackers.

Στη συνέχεια ο κ. Santana αποκάλυψε τη σοβαρή πλευρά μιας επίθεσης hackers, παρουσιάζοντας το παράδειγμα phising ενός τραπεζικού site. Και για τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να παίρνει κανείς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του υπολογιστή του, έκανε μια σύντομη αναφορά στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί malware για να το εμφυτεύσουν στον υπολογιστή. Όπως είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν για να εμφανίζουν ψηλά τις σελίδες τους στα search engines (για παράδειγμα ένα μεγάλο ποσοστό από τις σελίδες που εμφανίζονται ψάχνοντας για το Michael Jackson - την πιο δημοφιλή αναζήτηση για το 2009 - περιέχουν malware).


Κατόπιν αναφέρθηκε στο Panda Cloud Antivirus, το οποίο παρέχεται δωρεάν και εχει αποσπάσει ήδη πολλά θετικά σχόλια από τον ειδικό τύπο. Πρόκειται για ένα antivirus που βασίζεται στη συμμετοχή και το οποίο βγάζει τα signatures από το πρόγραμμα και εναποθέτει την ανανέωση τους στο Cloud, ένα τεράστιο δίκτυο χρηστών που ενημερώνεται αυτόματα για τις τρέχουσες απειλές.

Σε αυτό έγινε η προβολή ενός μικρού βίντεο που δείχνει τη φιλοσοφία του Cloud Antivirus.

To Cloud Antivirus παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο στη μορφή μιας έκδοσης beta, για να πάρει την τελική της μορφή τον Νοέμβριο του 2009. Δύο είναι οι πιο συνήθεις ανησυχίες κατά τον κ. Santana όσον αφορά το Cloud. Τι γίνεται όταν ο υπολογιστής είναι οffline και τι γίνεται με το bandwidth που δεσμεύεται. Όσον αφορά το πρώτο το Cloud τρέχει εν μέρει και offline με την ενημέρωση που είχε γίνει όταν ο υπολογιστής ήταν online. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα ο κ. Santana ήταν καθησυχαστικός ισχυριζόμενος ότι το δεσμευμένο bandwidth είναι αμελητέο.

Στη συνέχεια ο κ. Santana αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εταιρική έκδοση του προγράμματος και το πόσο εύχρηστη γίνεται η διαχείριση του ακόμα και σε μεγάλα εταιρικά δίκτυα διασκορπισμένα ανά τον κόσμο. Τέλος ολοκλήρωσε την παρουσίαση κάνοντας μνεία στην εξαιρετική παρουσία του ελληνικού παραρτήματος, το οποίο δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1998, καταγράφοντας για φέτος το σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 23%.

Το παράρτημα της Panda Security στη χώρα μας, το οποίο διευθύνει ο κ. Γεωργακόπουλος, έχει υπό την αιγίδα τόσο τις βαλκανικές χώρες (επτά συνολικά) όσο και την Κύπρο ενώ φιλοδοξεί, από τα τέλη Μαρτίου, να πάρει υπό το έλεγχο του την πολλά υποσχόμενη αγορά της Τουρκίας. Όσον αφορά τα προϊόντα ασφάλεας κατέχει περίπου το 20% της βαλκανικής αγοράς, ενώ τη μεγαλύτερη δυναμική του την έχει στην ελληνική αγορά - μάχεται για την πρώτη θέση μαζί με την Kaspersky όσον αφορά στην αγορά retail, ενώ κατέχει την τρίτη θέση όσον αφορά την αγορά corporate (μετά την Symantec και την McAffee).

Σε ερώτηση για το αν η δωρεάν έκδοση του Panda Cloud μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις των εμπορικών προϊόντων ασφάλειας της εταιρείας του, ο κ. Santana ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό καθώς πρόκειται για διαφορετικά προϊόντα. Το Cloud Antivirus αποτελεί μια βασική λύση ασφάλειας, την οποία η Panda Security προσφέρει για να διαφημίσει τα άλλα προϊόντα και για να βελτιώσει την τεχνογνωσία της. Από την άλλη τα εμπορικά προϊόντα προσφέρουν πολύ περισσότερες λειτουργίες, - όπως το Firewall και το Parental Control - τα οποία δεν υποστηρίζονται από τη free έκδοση. Επίσης συμπλήρωσε ότι η εταιρεία του αναπτύσσει ήδη την έκδοση 2011 των προγραμμάτων ασφαλείας της, η οποία αναμένεται να μπει στην αγορά στα μέσα του 2010.

Η σελίδα της Free Panda Cloud antivirus είναι:  http://www.cloudantivirus.com/el/
[πηγή]

1 σχόλια:

I have been using AVG anti virus for a few years now, I would recommend this solution to everyone.