Όλα τα καυτά τεχνολογικά νέα γρήγορα, κατανοητά και συνοπτικά!

Δείτε όλα τα τεχνολογικά νέα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί! Γρήγορα, κατανοητά, ενδιαφέροντα, ώστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει στο internet!

Ανιχνευτές σώματος στα αεροδρόμια της Ολλανδίας


Όλοι όσοι ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ θα ελέγχονται μελλοντικά με ανιχνευτές σώματος. Σύμφωνα με την Ολλανδή Υπουργό Εσωτερικών Γκάσγε Τερ Χορστ , η χρήση του ανιχνευτή σώματος θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες - το αργότερο μέσα σε τρεις εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας, μετά την αποτραπείσα επίθεση της 25 Δεκεμβρίου, στην πτήση 253 από Αμστερνταμ για Ντιτρόιτ.

Στην πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ερνστ Χιρς Μπαλίν, να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ αντέδρασε με σκεπτικισμό καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την προστασία των προσωπικών δεδομένων (καθώς οι επιβάτες θα "ξεγυμνώνονται" μπροστά στα μάτια των ελεγκτών των αεροδρομίων). Έτσι δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινοτική οδηγία για τη χρήση ανιχνευτή σώματος στα αεροδρόμια, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήνει ελεύθερα τα κράτη μέλη να αποφασίσουν ποια μέτρα είναι τα κατάλληλα.

Πείτε μας την δική σας άποψη σχετικά με αυτό το μέτρο της Ολλανδίας. Πατήστε πάνω που λέει σχόλιο 

[πηγή]